27 Ağustos 2013 Salı

Kepler-12b

Kepler-12b
Kepler-12b bir olan Sıcak Jüpiter G-tipi yıldız Yörüngeler Kepler-12 yaklaşık 600 parsek uzakta. Gezegen 0.4 kez Jüpiter'in kütlesi olurken neredeyse 1,7 kat Jüpiter'in boyutu olduğu gibi, kendi keşif sırasında standart modellerle izah edilemeyecek bir anormal derecede büyük yarıçaplı vardır. Gezegen tarafından tespit edildi Kepler uzay aracı, bir NASA bu gezegenlerin arıyor proje geçiş (önünde çapraz) ev sahibi yıldız. Keşif kağıt 5 Eylül 2011 tarihinde yayımlanmıştır.




Keşif 


NASA 'in Kepler uzay aracı sürekli belirtileri ararken, gece gökyüzünün bir bölge gözlemler gezegenlerin transit . Ev sahibi yıldızların etrafında dolanan da, bu transit gezegenler gibi Dünya'dan görülen ev sahibi yıldızlı önünde çapraz. Hafif ve periyodik yıldızın parlaklık karartma karartma bir tarafından bir gezegen değil, neden oldu olup olmadığını belirlemek için kullanılan yanlış pozitif . Kepler'in ilk veri analizi daha sonra Kepler-12 olarak bilinen KIC 11.804.465, olarak belirlenmiş bir yıldız etrafında bir geçiş sinyali kanıt vermiştir. Geçiş sinyali KOI-20. Ilan edilmiştir 
Kepler Program Takip (KFOP) gezegenin varlığını doğrulamak için çalıştı. KFOP kullanılan WM Keck Gözlemevi Kepler-12 bir olmadığını kanıtlamak için 's Keck Ben teleskop örten çift yıldız (geçiş sinyali taklit olası bir yanlış pozitif). WIYN Gözlemevi için kullanıldı, görüntüleme benek , Keck bulguları desteklenen ve KOI-20 neden sinyal yakındaki bir arka plan yıldızın girişim neden olmadığını doğruladı. Adaptif optik yakın-kızılötesi görüntüleme, Eylül 9, 2009 tarihinde elde edildi Palomar Gözlemevi üzerinde 's PHARO kamera Hale teleskop WIYN ve Keck bulgular hem doğruladı. 
Keck 'alet Kepler-12 en ölçülen işe radyal hız Kepler-12 özelliklerinin daha fazla bulmak için kullanıldı, (ve, uzantısı, KOI-20 kendi özelliklerini anlamak). Radyal hız ölçümleri sonunda Kepler-12b onayı yol açan bir gezegen olarak.  çalışma ilk 1,5 yıl içinde Kepler'in verileri işlenerek kolay analiz, Kepler-12b yarıçapı, kütle ve yoğunluk verimli oldu. 

Spitzer Uzay Teleskobu 'in IRAC kızılötesi uyarlamalı optik kamera gözlenen programı # 60028, yürütülen için kullanılan örtülme ev sahibi yıldız arkasında Kepler tarafından tespit birkaç dev gezegenler tarafından. Kepler ekibi, gözlemler kullanarak, geçici Kepler-12b büyük olasılıkla bir deneyimim olmadı sonucuna sıcaklık inversiyonu gezegenin gün tarafı sıcaklığı gece tarafı daha düşük olduğu,. Kepler-12b keşfi kağıt yayınlandı Astrophysical Journal 5 Eylül 2011 tarihinde.

0 yorum:

Yorum Gönder